Posted by erie | | Posted On Saturday, October 31, 2009 at 3:21 AM

Roman Blind di hall utama

Hall atas


Curtain di dining hall























Posted by erie | | Posted On Friday, October 30, 2009 at 7:45 AM





Kat tingkap dapur tak pakai kain langsir tapi pakai jenis aluminium macam kat office. Kalau pakau kain nanti kene air cepatla rosak langsir aku.

Langsir

Posted by erie | | Posted On Thursday, October 29, 2009 at 9:09 AM






Projek seterusnya pasang langsirla. lampu dah pasang langsir baru nak pasang. Tu gambar kat atas tgh pasang langsir ,bukan aku yang pasang orang kedai langsir la pasang. Nama kedai langsir tu fully certain. Aku ambik yang biasa jer. kaler brown ikut tema rumah aku. Atas gambar kat tingkap hall rumah . gambar gelap sikit sebab kamera handphone jer pakai. Aku surver 2 jer kedai langsir .Kedai yang mula-mula aku pergi nak 5 ribu .Nak termuntah aku dengar .Kedai kedua aku pergi kira puas hati banyakla. Harga 2 ribu jer boleh dapat langsir yang sama cantik dengan kedai yang 1st aku pergi. Terus jer order,malas nak pening2 kepala cari kedai lain. Kat Hall utama aku ada pasang roman blank pasal ada tingkap kurus. Aku rasa macam tak sesuai jer buat langsir biasa.




















Dining Hall

Posted by erie | | Posted On Saturday, October 24, 2009 at 9:50 PM

Meja yang baru di beli. Beli meja bulat jer letak kat dining hall. Ade 6 kerusi semuanya . Ok lah bukan ramai pun yang hak duduk rumah ni . Aku tengah fikir nak letak carpet ke tak kat meja aku ni. Kene cari carpet bulat ok kot. Tapi kat kedai carper macam takde jer carpet bulat. Anyway aku biar dulu la macam tu tak payah letak carpet.

Posted by erie | | Posted On Monday, October 12, 2009 at 8:09 AM














wiring rumah

Posted by erie | | Posted On Thursday, October 8, 2009 at 7:54 AM






Rumah ni tak byk point . kat hall utama ada 3 point jer . So aku cari wireman nak tambah point. Banyak jugak aku tnya cotation. Terkejut aku ada yang minta sampai 5 ribu beb . Lagi mahal dari buat plaster siling. Lastly ada aku amik yang 2 ribu lebih jer. Aku tambah point air con kat hall bawah dengan master bed room. Bilik sendiri kene grand sikitla. bilik air semua aku pasang point heater,lagi aku tambah point telefon dengan tv hall atas dan bawah. pastu point lampu downlight semua bilik dengan plaster siling L Box. Ada la tambah point untuk 2 lampu dinding dengan kipas.