Streamyx Vs P1 Wi Max

Posted by erie | | Posted On Monday, December 28, 2009 at 6:41 AM

HAi lama sgt aku tak update blog ni.Aku rase blog aku ni dah bercelaru daah. Mcm 2 aku cerita.Mcm dah lari tajuk pulak. Aku confuse nak pakai streamyx atau Wi Max kat rumah baru aku ni. Lastly aku pakai Streamyx je lah. Thanx kat blogger yang bagi komen kat aku.Tmpat aku pn belum ada Wimax lagi , so aku amik sreamyx Wifi
Aku amix pkj 110 bagi puas hati pakai internet. So kene masuk line telefon dulula. Ingat nak pindh no lama kat rumah baru. No lama dah rmai yang tau.Tapi tak dapat.Alsan org Tm tu pasal no bil telefon ada nama Jabatan Pertanian. Rumah lama tu telefon daftar nama owner lama. So kene orang tu sendiri yang potong .Aku pun tak tau orang tu ada kat mane.Aku malas fikir byk ,pakai je la no baru.Kalau pasang steamyx ada caj rm 88 kalau tm dtg rmh install. Aku rase baik install sendiri jer.Konon nak berjimatlah
Ade satu benda yang aku musykil skt pasal srymyx ni.Aku daftar kat Tm Kluang .Orng tm bgtau dia akan call amik modem.Dalam minggu depannye .Tp sok nye aku terima call dari headquarter tm modem akan sampai rumah . Dlm 2 hari akudh dapat modem headquarter tm.Yang aku musykil pastu dapat call dari Tm Kluang srh amik modem,aku ckapla dah dapat.
Aku pun pgla amik modem ,mana tau dapat lagi cantik ke.Hehe. Same jer dgn modem yang aku dapt ari tu.Kiranya 2 modem la aku dapt.Aku malas nak tanye orng tm tu,Ye la orng dah bagi amik ye la.hehe.
Ok la streaymx ni,puas hati la aku amik pakej ni , mmg laju,pakai wifi pun ok. Dpt 2 modem lagi bestnyer..

Malaysia Win

Posted by erie | | Posted On Friday, December 18, 2009 at 7:24 AM

Akhirnya Malaysia berjaya menang pingat emas dalam masa 20 tahun. lama tu beb. dari umur aku 9 tahun sampai 2009 baru dapat emas. Syabas pada skuad Malaysia kali ni.
Kalau tgk first half, Malaysia macam kene buli dgn Vietnam jer. Kita dapat pegang bola kejap jer.aku 60% vietnam control. Malaysia taktikal macam taak jadi jer. First half memang aku tabik spring kat defend.Walau pun Vietnam control boleh katakan takde cubaan ke arah gol. Aku 1 jer peluang gol vietnam.
Second half aku kagum la dgn taktikal Malaysia .Byak sgt peluang nak dapat gol . Cuma barisan depan masih tumpul. masih tak dapat memanfaatkan peluang yang ada. Goalkeeper vietnam plk sengaja lambat2 permainan bila asyik kene attack dgn Malaysia. Gol Malaysia pun kesilapan defend Vietnam tertampan bola masuk gol sendiri hasil serangan bertali arus Malaysia.
Apapun banyak kelemahan dalam permainan bola kita. Harap2 la ni permulaan kearah yang lebih baik lagi. Apa pu n tahniah Malaysia