Lanskap

Posted by erie | | Posted On Thursday, January 28, 2010 at 7:26 AM

Lama tak update rmah aku. Ari ni aku nak tunjukkan halaman rmah yang baru tanam pokok hiasan. Kos untuk tnam pokok dengan carpet grass ni lebih kurang rm 1800. Aku amik syarikat Trusan Jaya yang tanamkan rumput dgn pokok. Aku rase memang company ni lah paling murah kart Kluang ni. Tempat lain ada rm 2500 sampai rm 3 ribu pun ada. Itu pun tanam rumput jer. pokok lain harga. Antara pokok yang di tanam Yuka,Podo,heliconia. Aku pun tak pasti ejaan betul ke tak. Orang lanskap tu sebut mcm tu ,so aku agak-agak jer.Ade la lagi 4 pokok renek, aku tak ingat nama pokok tu ,Pelik sgt bunyi nyer. Aku buat lanskap simple jer. Takut susah nak maintain. Ingat nak tambah pagola, kolam ikan ke. Tunggu bajet seterusnye

Tumbuhan Unik

Posted by erie | | Posted On Tuesday, January 26, 2010 at 7:07 AM

aku nak promote dgn produk stevia ni.Stevia ni pemanis semulajadi 0% kalori.So sape yang ada masalah gula dalam darah tinggi atau nak kurang gula dalam darah boleh try produk ni. Lagipun rakat MAlaysia antara paling ramai penghidap Diabetes .


Aku syorkan cubalah produk ni . 1 gram stevia sama dengan 2 sudu teh . Pastu takde kalori.Kalau dah takde kalori senangla nak kurus. Kepada peminat gula tu di sarankan tukarla pada stevia . Tak rugi pun. Yang penting dapat mencegah Diabetes.










Teh Dr Sweet
- Gabungan 6 herba
-0% kalori

Harga RM 28 /15 uncang









Sure Via
- Daun Stevia yang telah di ekstrak seperti gula
- Guna Sure Via untuk membuat makanan dan minuman
- 0% kalori


Harga RM16/50 sachet

Murah jer sebab tgh promosi.

Yang Nak Try Blh Contact
BifPRO
Mr. Mohd Syukri Hj Idris
5, Jalan 1/14, Tmn Sri Kluang, Kluang Johor
012-3869394 / 07-7771077

Mr. Mohd Amzari
0126714662
Email: salldeshoppe@gmail.com
amzary1@yahoo.com

Gula Naik Harga?

Posted by erie | | Posted On Friday, January 22, 2010 at 7:52 AM



Baru ni kerajaan telah menaikkan harga gula. Dengan kenaikan ni ,ramai la rakyat
Malaysia merungut. Sememangnya rakyat Malaysia antara yang paling banyak menggunakan gula sehingga semakin ramai yang mengidap Diabetes. Oleh itu satu tumbuhan unik Stevia menjadi alternatif terbaik kerana Stevia mempunyai kemanisan 300 kali daripada gula biasa dan o% kalori.
Nama Saintifik: Stevia rebaudiana

Nama Lain: Teh manis, sweet leaf of Paraguay, caa-he-éé, kaa jheéé, ca-a-jhei, ca-a-yupi, azucacaa, eira-caa,

Sinonim: Eupatorium rebaudianum capim doce, erva doce, sweet-herb, honey yerba, honeyleaf, yaa waan, candy leaf, sugarleaf.

Famili: Astereacea
Asal: Paraguay

Antara ciri-ciri stevia ialah:
Pemanis semula jadi
Menurunkan kadar gula dalam darah
Melawaskan kencing
Menurunkan tekanan darah
Membunuh bakteria
Membunuh kulat
Membunuh virus
Mengurangkan keradangan
Membantu menurunkan berat badan

MEMPERKENALKAN PRODUK STEVIA TERBAIK

Untuk Tempahan sila hubungi
BifPRO
Mr. Mohd Syukri Hj Idris
5, Jalan 1/14, Tmn Sri Kluang, Kluang Johor
012-3869394 / 07-7771077

Mr. Mohd Amzari
0126714662
Email: salldeshoppe@gmail.com
amzary1@yahoo.com