Streamyx Vs P1 Wi Max

Posted by erie | | Posted On Monday, December 28, 2009 at 6:41 AM

HAi lama sgt aku tak update blog ni.Aku rase blog aku ni dah bercelaru daah. Mcm 2 aku cerita.Mcm dah lari tajuk pulak. Aku confuse nak pakai streamyx atau Wi Max kat rumah baru aku ni. Lastly aku pakai Streamyx je lah. Thanx kat blogger yang bagi komen kat aku.Tmpat aku pn belum ada Wimax lagi , so aku amik sreamyx Wifi
Aku amix pkj 110 bagi puas hati pakai internet. So kene masuk line telefon dulula. Ingat nak pindh no lama kat rumah baru. No lama dah rmai yang tau.Tapi tak dapat.Alsan org Tm tu pasal no bil telefon ada nama Jabatan Pertanian. Rumah lama tu telefon daftar nama owner lama. So kene orang tu sendiri yang potong .Aku pun tak tau orang tu ada kat mane.Aku malas fikir byk ,pakai je la no baru.Kalau pasang steamyx ada caj rm 88 kalau tm dtg rmh install. Aku rase baik install sendiri jer.Konon nak berjimatlah
Ade satu benda yang aku musykil skt pasal srymyx ni.Aku daftar kat Tm Kluang .Orng tm bgtau dia akan call amik modem.Dalam minggu depannye .Tp sok nye aku terima call dari headquarter tm modem akan sampai rumah . Dlm 2 hari akudh dapat modem headquarter tm.Yang aku musykil pastu dapat call dari Tm Kluang srh amik modem,aku ckapla dah dapat.
Aku pun pgla amik modem ,mana tau dapat lagi cantik ke.Hehe. Same jer dgn modem yang aku dapt ari tu.Kiranya 2 modem la aku dapt.Aku malas nak tanye orng tm tu,Ye la orng dah bagi amik ye la.hehe.
Ok la streaymx ni,puas hati la aku amik pakej ni , mmg laju,pakai wifi pun ok. Dpt 2 modem lagi bestnyer..

Comments:

There are 0 comments for Streamyx Vs P1 Wi Max

Post a Comment