Beras Hancur

Posted by erie | | Posted On Tuesday, December 21, 2010 at 6:03 AM

Aku nak promote dedak beras dan beras hancur untuk ayam,itik,burung,lembu dan kambing.


1.Dedak Beras(Rice Bran) dan Beras Hancur( Broken Rice) dalam kuantiti 3-10 tan

2. Harga ex-stor(tidak termasuk penghantaran)

Beras Hancur = RM850/tan

Dedak Beras =RM 600/tan

3. Penghantaran boleh diaturkan dan kos mengikut jarak.

4. Alamat Syarikat:


BifPRO

No 4, Jalan Permata 8/2

Taman Permata

86000 Kluang, Johor


Tel: 012-3869394(Hj. Sukri)




Homestay Kluang Johor

Posted by erie | | Posted On Wednesday, December 15, 2010 at 8:46 AM

Alamat: No 19 ,
Taman Kasih,
86000 Kluang Johor


Kemudahan:
-Parking berbumbung( 3 kereta)
-Dapur gas memasak
-3 bilik tidur( 2 bilik ada aircond)
-2 Meja makan
-Sofa
-2 bilik air(siap water heater)
- Peti ais
- Mesin basuh
-TV(dekoder astro di sediakan-bawa kad sendiri)
- Katil (tilam tambahan)

- Mikrowave


Homestay berdekatan
-Kedai makan
-Kedai runcit
-Kem Batu 3
-Seven Elevan( ada atm Am Bank)
-Masjid Taman KAsih
-berdekatan simpang empat ke Mersing,Kota
Tinggi,Paloh
- ke bandar Kluang 5km sahaja


-berdekatan stesen minyak Caltex


RM 200/hari


Contact:
Hj. Sukri :012-3869394
Hjh Misliah :0197417445
Suhana : 019-3645228

Villa Nur Kasih

Hari Ni Hujan

Posted by erie | | Posted On Thursday, March 18, 2010 at 1:57 AM

Buat pertama kali hujan turun agak lama kat Kluang ni. Walaupun tak lebat yang pnting maintain lama. Air kat Kluang ni masih di catu lagi. Harap2 hujan ni dapat bantu naikkan level air kat Empangan Sembrong ni. Rase nikmat sgt bila hujan ni. Maklumla ,panas jer sebelum ni. Panas pulak sampai malam . Mmg tido pun tak selesa, bukak tingkap baru ok sikit. Harap dgn hujan ni, suhu turun sikitla....

Air Makin Teruk Kat Kluang

Posted by erie | | Posted On Wednesday, March 10, 2010 at 7:05 AM

Air di Kluang skarang sangat kritikal. Dah masuk 3 hari takde air. Kalau ikut jadual 2 hari ada air 1 hari takde. Skrang dah teruk sangat. Empangan Sembrong semakin kering. Kat negara kita ni ,aku rase Kluang paling teruk.Tempat lain masih dapat air lagi. Tghhari tadi ada sekejap. aku rase dalam sejam. Tu pun air perlahan. Masuk dalam tangki sikit jer sebab tekanan rendah sgt. Aku pun apa lagi,basuhla pinggan mangkuk ,kuali yang dah penuh dalam sinki tu. Habis jer basuh, air terus tak keluar. Aku baru jer nak tadah air minum.
Blk keje tadi aku terus check paip luar. Air keluar dgn laju. Apa lagi aku pun bukak penapis air msuk dalam bekas 5 liter. Baru jer habis sebotol ,air terus perlahan dan stop. Frust nyerrrr.
Ni tak blh jadi aku pun cari bekas nak simpan air kat kedai hardware. Terkejut aku, harga melambung. Memang ambik kesempatan apek ni . Biase harga rm 30 jadi rm 50. Beli jugakla . Dah terdesak sgt dah.
Skrng ni aku tgh menunggu bila la air nak kluar.....

Dah Hujan

Posted by erie | | Posted On Wednesday, March 3, 2010 at 8:00 AM

Nampaknye cuace kat sini semakin ok. Kalau tak panas sampai malam pun terasa panas. Aku tido pun bukak tingkap. Baru-baru ni adela hujan kejap. Lebat jgk hujan.Kebetulan aku baru balik dari batu pahat sepanjang jalan ke Kluang hujan. Alhamdullah, turun sikit suhu . Blh tido nyenyak mlm nanti

Posted by erie | | Posted On Friday, February 26, 2010 at 5:27 AM

Sudah seminggu aku tak update. Mingu ni aku sibuk sikit. Byk benda aku nak buat kat tmpat kerja aku. Nak siapkan langskap rumah burung aku pun tak sempat. Aku rase besok nak smbung buat rumah burung tu. Maybe ahad ni blh siap kalau aku rajin la. Ari ni cuaca panas sgt. tak jadi nak buat. Tngokla sok macamane.....

Rumah burung

Posted by erie | | Posted On Saturday, February 20, 2010 at 2:17 AM


Hari ni aku cuba nak buat rmh burung.Bukan aku nak bela burung.Cuma sbgai langskap jer. tgk mcm senang jer nak buat. Susah jugak nak buat.Tool pulak takde. Aku potong kayu pakai gergaji besi jer. Lmbat giler potong. Berpeluh jugak dibuat nye. Kalau ade mesin gergaji lagi senang nak buat. Rumah burung ni memang sendirian berhad.Tak tau la mcm mane bntk rumah burung ni bila siap nanti.


Tgh buat tempat burung bertenggek

Drill untuk masukkan skru.Lubang bulat tu pakai pahat jer. Tgk dari jauh cantik jer bulat nya. Klu tgk dekat tak berape bulat. Aku belum touch up lagi tu.

Skru habis pulak . Tak dapat nak pasang atap ari ni



Hujan Oh Hujan

Posted by erie | | Posted On Friday, February 19, 2010 at 8:16 AM

Lega rasenya ari ni ade air. Blh la siram rumput dengan pokok. Dah seminggu tak siram balik kampung. Kene plk musim kemarau pulak tu. Baru tau kat kluang ni 2 hari ade air,1 hari takde.Itu pun jiran aku yang bagitau. Memang kritikal masalah air kat Kluang ni. Selepas solat Jumaat td pun ada buat solat sunat hajat. Semoga doa dimakbulkan .Insyaallah.

Air Kene Catu

Posted by erie | | Posted On Thursday, February 18, 2010 at 6:56 AM

Nampaknya keadaan di negara kita semakin kering dengan cuaca panas.Aku rase dah lama tak hujan. Lebih kurang sebulan tak hujan. Dijangkakan sampai bulan depan macam ni . Kat Tempat lain aku tak tau la.Kat Kluang ni air dah kene catu dah.Dah lima hari dah kene catu. Masalah pulak nak basuh baju.Kat kg aku kat Melaka pun sama jgk .Pokok getah kat tepi jalan gugur tinggal ranting jer. Rumput pun kuning jer. Mcm musim luruh pulak. Adik aku cakap kat Genting hujan lebat hari ni. Kat Kl pun sama.
Tapi bila smpai kg dah tak hujan dah. Aku pun baru balik dari kg . Sampai jer rumah terus bukak paip. Takde air .Ye la mengharapkan ada air.Rumput kat rumah pun dah warna kuning dah. Nasib baik pokok masih hijau lagi.
Nampaknya besok kene beli besen besarla nak simpan air. Mane tau air tangki rumah aku dah habis nanti tak mandi la aku. Hehe.

Tanam Pokok

Posted by erie | | Posted On Saturday, February 13, 2010 at 1:36 AM

Pokok heliconia, Pokok Palma


pokok yuca di tanam di sudut depan rumah




Lanskap

Posted by erie | | Posted On Thursday, January 28, 2010 at 7:26 AM

Lama tak update rmah aku. Ari ni aku nak tunjukkan halaman rmah yang baru tanam pokok hiasan. Kos untuk tnam pokok dengan carpet grass ni lebih kurang rm 1800. Aku amik syarikat Trusan Jaya yang tanamkan rumput dgn pokok. Aku rase memang company ni lah paling murah kart Kluang ni. Tempat lain ada rm 2500 sampai rm 3 ribu pun ada. Itu pun tanam rumput jer. pokok lain harga. Antara pokok yang di tanam Yuka,Podo,heliconia. Aku pun tak pasti ejaan betul ke tak. Orang lanskap tu sebut mcm tu ,so aku agak-agak jer.Ade la lagi 4 pokok renek, aku tak ingat nama pokok tu ,Pelik sgt bunyi nyer. Aku buat lanskap simple jer. Takut susah nak maintain. Ingat nak tambah pagola, kolam ikan ke. Tunggu bajet seterusnye

Tumbuhan Unik

Posted by erie | | Posted On Tuesday, January 26, 2010 at 7:07 AM

aku nak promote dgn produk stevia ni.Stevia ni pemanis semulajadi 0% kalori.So sape yang ada masalah gula dalam darah tinggi atau nak kurang gula dalam darah boleh try produk ni. Lagipun rakat MAlaysia antara paling ramai penghidap Diabetes .


Aku syorkan cubalah produk ni . 1 gram stevia sama dengan 2 sudu teh . Pastu takde kalori.Kalau dah takde kalori senangla nak kurus. Kepada peminat gula tu di sarankan tukarla pada stevia . Tak rugi pun. Yang penting dapat mencegah Diabetes.










Teh Dr Sweet
- Gabungan 6 herba
-0% kalori

Harga RM 28 /15 uncang









Sure Via
- Daun Stevia yang telah di ekstrak seperti gula
- Guna Sure Via untuk membuat makanan dan minuman
- 0% kalori


Harga RM16/50 sachet

Murah jer sebab tgh promosi.

Yang Nak Try Blh Contact
BifPRO
Mr. Mohd Syukri Hj Idris
5, Jalan 1/14, Tmn Sri Kluang, Kluang Johor
012-3869394 / 07-7771077

Mr. Mohd Amzari
0126714662
Email: salldeshoppe@gmail.com
amzary1@yahoo.com

Gula Naik Harga?

Posted by erie | | Posted On Friday, January 22, 2010 at 7:52 AM



Baru ni kerajaan telah menaikkan harga gula. Dengan kenaikan ni ,ramai la rakyat
Malaysia merungut. Sememangnya rakyat Malaysia antara yang paling banyak menggunakan gula sehingga semakin ramai yang mengidap Diabetes. Oleh itu satu tumbuhan unik Stevia menjadi alternatif terbaik kerana Stevia mempunyai kemanisan 300 kali daripada gula biasa dan o% kalori.
Nama Saintifik: Stevia rebaudiana

Nama Lain: Teh manis, sweet leaf of Paraguay, caa-he-éé, kaa jheéé, ca-a-jhei, ca-a-yupi, azucacaa, eira-caa,

Sinonim: Eupatorium rebaudianum capim doce, erva doce, sweet-herb, honey yerba, honeyleaf, yaa waan, candy leaf, sugarleaf.

Famili: Astereacea
Asal: Paraguay

Antara ciri-ciri stevia ialah:
Pemanis semula jadi
Menurunkan kadar gula dalam darah
Melawaskan kencing
Menurunkan tekanan darah
Membunuh bakteria
Membunuh kulat
Membunuh virus
Mengurangkan keradangan
Membantu menurunkan berat badan

MEMPERKENALKAN PRODUK STEVIA TERBAIK

Untuk Tempahan sila hubungi
BifPRO
Mr. Mohd Syukri Hj Idris
5, Jalan 1/14, Tmn Sri Kluang, Kluang Johor
012-3869394 / 07-7771077

Mr. Mohd Amzari
0126714662
Email: salldeshoppe@gmail.com
amzary1@yahoo.com